Sambonsports verzorgt ook weerbaarheidtrainingen en teambuilding-programma's. Dit kan in overleg op maat worden ingericht.

Waarom een cursus weerbaarheidtraining / zelfverdediging?

Vandaag de dag voelen veel mannen, vrouwen, jongens en meisjes zich in onze maatschappij kwetsbaar en onveilig omdat ze gepest worden of een vervelende ervaring hebben meegemaakt. Dit gevoel vertaalt zich bijvoorbeeld in onzekerheid in sociale conflictsituaties en in angst om `s avonds de deur nog uit te gaan.

Deze gevoelens van angst en onmacht kunnen leiden tot beperkingen in het dagelijks functioneren en het verminderen van een gevoel van welzijn. De aangeboden weerbaarheidstraining / zelfverdediging biedt de mogelijkheid om op een actieve manier met dit onderwerp bezig te zijn. Het leert u vertrouwen te stellen in uw eigen fysieke en mentale mogelijkheden en toetst uw onveiligheidsgevoelens aan de realiteit.

Inhoud programma

Het individu en/of de deelnemers leren zorgdragen voor eigen veiligheid en de eigen persoonlijke ruimte, met respect voor die van de ander. In een cursus weerbaarheid training leren de deelnemers letterlijk en figuurlijk stevig in de schoenen te blijven staan in vervelende, lastige, bedreigende, agressieve en/of gevaarlijke situaties.
Het zelfvertrouwen van de deelnemers wordt verhoogd, waardoor effectiever gereageerd wordt op potentiële conflictsituaties. Het praktijkgedeelte van de training richt zich op verbale- en non-verbale presentatie, het inschatten van gevaarlijke situaties en het aanleren van eenvoudige maar effectieve zelfverdedigingstechnieken.

Resultaten

• Inzicht in waar eigen gedrag vandaan komt en hoe ongewenst gedrag te kunnen veranderen.
• Ontwikkelen van lichaamsbewustzijn als noodzakelijke stap naar het vergroten van zelfbewustzijn en zelfvertrouwen.
• Vergroten het vertrouwen in jezelf, van je daadkracht en energie.
• Leren stellen van doelen/grenzen en weten hoe deze te realiseren.

Interesse?

Neem dan contact met ons op.