Karate

Purmerend of Graft-De Rijp?

Karate blijkt een zeer goede uitwerking te hebben op de motoriek, discipline, fysieke gesteldheid, zelfvertrouwen en weerbaarheid van u en uw kind. Steeds meer mensen zijn zich bewust dat een stukje weerbaarheid enorm belangrijk is.

Dit alles maakt het  sport van dit moment. Karate wordt bij sambonsports van jong tot oud beoefend.(5-99 jaar) en op elk niveau van recreant tot topsporter alles is mogelijk. Sambonsports is aangesloten bij de Karate do bond Nederland

karate

Volwassenen karate elke dinsdag en vrijdag aan de Gangeslaan 61 Purmerend.

Karate is het spel van aanval en verdediging, van actie en reactie, van beweging en stilstand. Het is geen bezigheid die agressiviteit aanwakkert, maar een activiteit die kan worden uitgevoerd door mensen met zelf- en lichaamsbeheersing of dit willen leren. Daarom is karate een sport die net zoveel met de geest als met het lichaam te maken heeft. Want met de vaardigheid neemt het zelfbewustzijn toe en hier door het kunnen en kennen. Natuurlijk is het een geweldige sport op fit te worden en te blijven. Bij een karate les worden gemiddeld 800 caloriéen verbrand. Sambonsports staat voor plezier in bewegen.

Jeugd karate.

Dat is met name te merken bij kinderen, die karate gaan beoefenen. Je ziet ze ontdekken dat ze thuis raken in zichzelf zij leren hun eigen mogelijkheden en beperkingen inzien. Je merkt hoe ze over hun lichamelijke belemmeringen en hun mentale onzekerheidjes heen groeien.
En natuurlijk zie je hoeveel plezier ze hebben in een manier van actief bezig zijn met zichzelf en met anderen. Karate is veel meer dan sport alleen. De lessen bevatten veel spelelementen zodat de kinderen spelenderwijs bekend raken met de technieken en disciplines.

karatekidssambonsportskoningsdagdemo
kids karate vloer

Ook komt het voor dat kinderen op advies van pedagogen naar karate komen zoals kinderen die erg teruggetrokken zijn of nooit iets terug durven te doen als hun vriendjes hen pesten. Tevens wordt er getraind volgens alle traditionele etiketten waarbij normen en waarden hoog in het vaandel staan.

Karate heeft veel te bieden, als kijkspel, als lichamelijke opvoeding (respect voor elkaar) en als mentale training. U en uw kind zal zich dan ook volledig kwijt kunnen in deze tak van sport. Maar een volledig beeld kunt u eigenlijk alleen maar krijgen door te komen kijken. En dat kunt u met uw kind gerust doen.

Jeugdkarate kan vanaf 6 jaar bij Sambonsports worden beoefend. U en/of Uw kind is van harte welkom voor een gratis proefles.