Sportkarate

Sportkarate is de moderne broer van het traditioneel karate. Sportkarate is snel en dynamisch en zeer geschikt voor kinderen die van stoere sporten houden. Bij sport karate wordt in elke les gewerkt aan de motorische vaardigheden van uw kind tevens is conditie en kracht een belangrijk aspect. Vele sportkarate atleten groeien bij sambonsports door tot de top van Nederland.  Maar ook als uw kind geen wedstrijden wilt doen kan hij of zij in deze lessen groeien naar een zelfverzekerd persoon. Sportkarate is gewoon dé sport van dit moment.

bestand31-10-16152629
jooststoot

Karate-do als wedstrijdsport

De laatste jaren komt karate als wedstrijdsport steeds meer in de belangstelling te staan. Vele kampioenschappen en toernooien worden er georganiseerd.
Er is zowel het vrije gevecht (Kumite) als het zonder tegenstander tonen van een aantal opeenvolgende technieken (Kata).

Wedstrijd Karate heeft een Olympische status en mogelijk wordt het ooit nog echt Olympisch.

Lestijden zie: Pagina Trainingstijden

Het is van belang dat iedere “sport-/wedstrijd Karate Ka" de officiële wedstrijd reglementen (WKF Kumite Reglement) kent. Dit reglement kan je hier downloaden.

Evenementen

SambonSports organiseert zijn eigen evenement(en), maar zijn/haar sporters nemen ook regelmatig deel aan andere evenementen.

Een belangrijk evenement, wat een ieder jaar door SambonSports wordt georganiseerd, is de Mawashi Max Cup, clubkampioenschappen, Open waterland karate kampioenschappen, Karate punten competitie samen met sportschool Kenamju, Examens, buiten evenementen en nog veel meer.

Ga naar de Uitslagen!

opplaatsvantekenmetdetekstrespecterboven